Iltaherkkuja


Tiedättekö sen tunteen illalla kun istut sohvalle katsomaan jotain hyvää sarjaa ja haluttais napostella jotain? Ja ois oikeastaan iltapalankin aika jo! Minä vedin ennen tähän tarpeeseen irtokarkkipussin tai monta ruisleipää, jotka sitte pieretti ja turvotti ihan todella paljon. Hui olkoon. Mutta joo, onhan se tuore ruisleipä oikeesti hyvääkin!  Sitä ei käy kieltäminen.

 

Minun on ollu pakko ratkaista tämä ongelma uudella tavalla. Minun iltojen ilo ja herkkukombo, johon en vaan tunnu kyllästyvän on siemennäkkileipä ja siihen kyytipojaksi raakakaakao. On niin hyvää ja terveellinenkin vielä! Näkkäri menee ihan sellaisenaan mutta myös niin, että päälle laittaa jotain. Mehulinko on mulla jokapäiväisessä käytössä, joten mikä tahansa ihana mehukin menee makeasta ja raikkaasta iltapalasta. Tämän ohjeen sain Lean In Five Weeks ryhmän alustasta ja se on kyllä jäänyt mulle käyttöön nyt ihan kunnolla. Pari kertaa viikossa teen satsin peltirasiaani. Joskus teen tuplana, tulee hiukan paksumpi. Instagrammin tarinaosioissa tämä myös vilahtaa paljon ja olen jo useille kysyjille siellä reseptiä jo jakanutkin. Tässä kuitenkin vielä kertaalleen.

Siemennäkkäri ( gluteeniton, maidoton, vegaani)

1 dl auringonkukansiemen
0,5 dl seesaminsiemen
1 dl pellavansiemen
1 dl kurpitsansiemen
0,5 dl chiansiemen
2 rkl mantelijauho
1 rkl reilu psyllium
2 dl kiehuva vesi
0,5 dl oliiviöljy
1 tl suolaa
Pinnalle vielä ripottele sormisuolaa

Sekoita vaan kaikki aineet massaksi, anna turvota n. 15 min. Levittele kostutetuin sormin leivinpaperin päälle uunipellille ohueksi laataksi. Ripottele sormisuola. Paista 175 asteessa 30-45 min kunnes ite tykkään ainaki, että reunat menevät kullanruskean värisiksi ja näkkäri on kunnolla rapea ja kypsä. Suolan määrää joutuu varmaan jokainen kokeilemalla vaan hiomaan omanlaisekseen. Itse tykkään suolasta ja verenpaineetkin on niin matalalla että lääkäri käski ilmoitella jos tulee koomafiiliksiä :D . En siis rajoita suolan käyttöä jos se muutoin tuntuu hyvältä maun puolesta.





Raakakaakao

(Tähän on varmaan montakin reseptiä maailmassa, mutta itse teen seuraavasti).

1,5 dl kiehuva vesi
1,5 dl manteli/kauramaito ( lämmitä kattilassa tai mikrossa)
1-2 rkl raakakaakaovoi
1 kahvimitallinen raakakaakaojauhetta
1 rkl luomuhunajaa
1 rkl tocoa (tuo kermaisuutta)
ripaus kanelia ja kardemummaa.
Vaniljaa

Jos haluaa hifistellä niin lisäämällä kirkastettua voita ja vaikkapa lucumaa saat tästä vielä melkeimpä aterian korvikkeen esimerkiksi aamupalaa ajatellen. 

Kaikki ainekset laitetaan ihan vaan blenderiin ja huristellaan 30 sekuntia. Nauti. Tämän jälkeen et oikeaa kaakaota enää haluakkaan.





Myös mehut on ihana iltapala! Hyvät hiilarit iltaa vasten on keholle nautinto. 

Minun yksi lempparimehu on tällainen:

2 porkkanaa
2 appelsiinia
puolikas lime
2 cm pala inkivääriä


Kokeile ihmeessä uusia juttuja ja näitäkin, jos et ole ikinä kokeillut. Käy kertoon miten kokeilut meni!


Kommentit