Raakasuklaa (gluteeniton, maidoton, vegaani)



Mulla on yksi iso pahe. Se on suklaa. Olen niin monesti elämäni aikana toivonut aivan aikusten oikeasti olevani allergeeninen suklaalle. Niin hyvää se on ja koukuttavaa. Tottakai, sokeri kun koukuttaa. Ja koska tämäkin raakasuklaaherkku vilahtelee minun instastooreissa aina tämän tästä, saan paljon kyselyjä sen reseptistä. Siksipä tämäkin postaus.

Mutta mikä se raakasuklaa sitten oikeastaan on mitä se tekee? Se on prosessoimaton suklaa, tehty kaakaopavuista. Kun perussuklaan teossa pavut paahdetaan, lisätään niihin sokeria ja rasvaa. Tämä prosessi vie suklaalta terveysvaikutukset pois. Raakasuklaa sisältää tosi paljon hyvinvointia tukevia aineita kuten magnesiumia, b ja e vitamiineja, hyvää rasvaa sekä proteiinia ja kuitua. Nämä puolestaan auttavat lihaksia rentoutumaan, edistävät palautumista, auttavat verenpaineen alenemisessa, parantavat verenkiertoa ja auttavat ruansulatusprosessissa. Ite lisään vielä tocoa massaan, joka on luonnon oma antioksidantti ja suojaa siis soluja monelta pahalta. Energianlähteenä myös toimiva, sillä  energiaahan tässä pikkuihmeessä kyllä on. Hyvää sellaista.

Luojalle kiitos on siis olemassa raakasuklaa. Se ajaa minulle jo tässä vaiheessa ihan saman asian kuin perussuklaa. Etenkin kun minun ajatusmaailma on nykyisin, että ravitsen ja hoidan kroppaani. Tähänkin makuun, kuten aina kaikkeen uuteen elämässä yleensäkin,  on pitänyt totuttautua, sillä ei tämä ensimaistamalla ihan marabousta mene. Olen kuitenkin saanut itseni jo niin hyvin vierotettua makeasta, että nykyisin hyvä suklaa maistuu juurikin tältä, aidolta raaka-aineelta. Ei lisätyltä sokerilta. Ei esim Fazerin siniseltä- niin hyvää kuin sekin on ja toisinaan syön kyllä sitäkin ei sillä. Ruukaan tehdä näitä aina isomman satsin kerrallaan ja maustan milloin mitenkin eri herkuilla. Tällä kertaa laitoin tähän omaan syntiseen konvehtirasiaani herkkujen sisällöksi raastettua sitruunaa, pähkinöitä sekä lakritsijauhetta. Osaan lisäsin vielä goji-marjoja. Voi sitä hyvyyden määrää mitä nämä pallukat pitää sisällään!

Ainekset

2 dl raakakaakaovoi
0,5 dl kookosrasva
2 rkl raakakaakaojauhe
ripaus suolaa
makeutuksena käytin nyt raakalakritsijauhetta, mutta tähän käy myös hunaja tai stevia
1 rkl tocoa (voit jättää poiskin. Tämä tuo kuitenkin kermaisuutta ja toimii antioksidanttina).

Laita ainekset kulhoon vesihauteen päälle ja sekoittele sekaisin. Varo ettei kiehahda, vain niin, että ainekset sulavat sekaisin. 



Lisään itse jo tässä vaiheessa täytteet, jonka jälkeen lusikoin massaa silikonisiin muotteihin. Laita jääkaappiin jähtymään ja hokkus pokkus sulla on muutaman tunnin päästä terveellinen konvehtirasia! Säilö ilmatiiviissä rasiassa, voit vaikka pakastaakkin pahan päivän varalle.  Koska mulle asettelu ja esillepano on itelle tosi tärkeää, niin käytän monesti vanhoja sieviä peltirasioita. Tulee niin ylellinen fiilis kun sieltä nappaa aina karkin itelleen. Ite rakastan näitä suklaakokeilujani ja nämä pelastaa monet herkkuhimot mulla! Kokeilehan miten onnistu ja käy kommentoimassa alle.




Kommentit