Selittelijä

Siitä on nyt jo reilu vuosi kun Pt-Peippo kysy multa Somassa omasta jaksamisestani ja oonko kuinka pitänyt ittestäni huolta. Minusta kun näki avaruuteen asti, että nainen ei taida voida ihan hyvin. Muistan kuinka sanoin etteihän tässä ehdi mitään kuntoilla tai urheilla. Hyvä kun jaksaa työvuoroihin raahautua ja selvitä päivistä hengissä. Olin vahvasti sitä mieltä, että minun työpäivä on jo yksi tiukka treeni, en tarvi enempää liikettä.

Muistan kun Peippo tuumas tähän :" Heli, siehän kuulostat ihan selittelijältä". Ja muistan kuinka se sitten puolestaan alkoi ärsyttämään minua! Miten se voi mulle noin sanoa, mikä se on sanomaan noin? Nyt osuttiin selkeästi minun punaiseen pisteeseen.

Jäin jälkeen miettimään tuota kohtaamista ja ärsyyntymistäni. Se koira älähtää mihin kalikka kalahtaa. Aattelin ottaa peilin käteen ja katsoa sinne. Ja kyllä, mie näin selittelijän. Vaikka mulla onkin kaks kahvilaa ja paljon touhua muutenkin menossa kokoajan jokapuolella, ei minun kiire ole silti sen kummempaa kuin muidenkaan. Sama kello meän kaikkien seinällä käy. Olin nyt nähny miten käy kun en pidä huolta itsestäni, väsyn ja koko paletti lähtee kuin korttitalo kaatumaan. Salaa kiitin Lauraa kun se uskalsi olla noin rohkean röyhkeä ja sanoa suoraan sen, mitä itse en uskaltanut edes myöntää itselle. Se ei nöyristellyt, eikä silitellyt minua poloista, vaan kertoi yksinkertaisen faktan. Olen selittelijä. Helpompi tuttu helvettikin kuin tuntematon uusi.


 

Toki tuosta meni aikaa ennenkuin sinne salille saakka pääsin. Siemen oli kuitenki istutettu päähäni ja se alkoi siellä itää. Just tuolloin ei ehkä ollut kovien treenien aika, vaan oli parempi vaan halailla jumppapalloa ja levätä minkä nyt oikeasti työltä ehti. Laitoin eka pääkoppaani kuntoon terapiassa, jonka myötä päätin myös viimein alkaa haastamaan itseäni kuntoilun kanssa. Kunhan tunsin olevani siihen aidosti motivoitunut. Nämä jutut täytyy lähteä itsestä. Toinen ei saa sinua pitämään huolta ittestäsi. Sitä aikaa ei ole mulla yhtään enempää kuin sullakaan, minun kiire ei ole sen kummempi kuin sinunkaan. Se täytyy vaan karsia löysät pois, priorisoida, delegoida, organisoida jutut kalenteriin ja mitä tärkeitä - toteuttaa aikomansa. Viimeinen niitti oli yksi valokuva itsestäni, minkä näkemisen jälkeen laitoin privana heinäkuisena sunnuntai-iltana Lauralle viestiä, että sori viestin ajankohta, ei tarvi heti vastata mulle, mut nyt oon valmis. Otatko minut asiakkaaksi? Ymmärsin somesta, että hän ei ollut kesälomilla tuolloin. Olin lisäksi tykännyt siitä faktasta, että hän oli sanonut mulle suoraan aikoinaan. Kaipaan rehellisyyttä ja rajanvetoja ympärilleni. Nyt oli oikea aika ottaa haaste vastaan.


 
Minun motivaatio kuntoiluun on nyt ihan toinen kuin ennen. Se on jaksaminen arjessa. Kun lepään, syön hyvin ja liikun niin kaikki loppu kyllä tulee sitten perässä. Ei niistä tarvi enää sen jälkeen liikoja huolta kantaa. Ennen kuntoilin, koska mulla oli painotavoite. Joku kilomäärä. Jotku juhlat tulossa ja juttu missä piti ottaa kuva. Piti olla "edustava". Olin "kuritus" asenteella ja sitä mieltä, että ansaitsin hieman rääkkiä, koska olin ollut "tuhma" ja muuttunut aika ajoin aina porsaaksi. Puhuin itelleni tosi rumasti, soimasin itseäni, rankaisin itseäni. Ansaitsin kuntokuurin, kiristelyn, jotta saavutin tavoitteeni ja sitten voin taas palkita itseni sokerilla ja palata entiselleni. Sain tästä ikuisen jojoilijan persoonan itse itselleni, ajatuksen, että kaikki terveellinen on pahaa ja kuntoilu pelkästään rääkkiä. Sain aineenvaihdunnan ihan jumiin ja aina pari extra kiloa kroppaani joka kuurin loputtua.


 



Kun mie tulin takaisin kesäiseltä Balin lomalta voimautuneena päätin, että aion olla nelikymppisenä elämäni parhaassa kunnossa mitä olen ikinä ollut. Sekä henkisesti että fyysisesti. Täytän neljäkymmentä ensi vuoden elokuussa, tavoite on siis täysin realistinen. Niinpä minä olen nyt sitten käynyt salilla heinäkuusta saakka kerran viikossa. Ei se paljon ole,  mutta mulle enemmän kuin ikinä aiemmin. Eikä minusta mitään salikissaa ole tulossa, mutta koen, että koska harrastan mielestäni nykyisin kohtuu monipuolisestikkin liikuntaa, niin tämä on osa-alue missä en ole omimmillani yksin ja tarvin apua. Toinen kun tsekkaa sinun liikkeet, niin ei tule tehtyä niitä ainakaan väärin. Sain nimittäin kotona innoissani yksin punnertamalla väärällä tekniikalla (kun en jaksanut ohjeita niin tarkkaan katsoa) inhottavan vaivan-  tenniskyynärpään, joten se kyllä motivoi nykyään panostamaan todella tarkkaan liikkeen tekniikkaan, eikä vain vauhtiin. Lisäksi on lysti ko toinen laittaa sinut tekemään vielä pari liikettä, vaikka itestä tuntuu ettei jaksa. Se on hyvä fiilis ko on haastanut kroppaansa! On ollut myös tosi mukava jakaa ajatuksiaan treenin lomassa toisen nuoren ( kyllä, koen olevani minäkin nuori vielä :D) yrittäjänaisen kanssa ja  saan kyllä tunneista monesti paljon enemmän irti kuin oli varmaan ajatus. Kiitollinen siis tästäkin. Vertaistuki on hieno lisä ja rikkaus. 


 

Mulle liikunta ja liike on siis nykyisin tosi kivaakin puuhaa. Haasteena on se, että koska olen aina " all in"- tyyppi ja mitä ikinä teen, teen täysillä, säilyttäisin järjen kaikessa vetämättä överiksi. Että todella muistaisin levon merkityksen ja kuuntelisin herkemmin kehoa. Oppisin edes jossain sen keskitien. Olen kuitenkin löytänyt lajini, se on luonto ja siellä kävely ja liikkuminen. Tykkään sprintata ja spurtata, tehä askelkyykkyjä ja muuta mukavaa mausteena. Kovasti odotan jo hiihtoa sillä se on nro. 1 kunhan käsi antaa myöten. Salin pt-tunnit tuo vastapainoa ja on kiva kokea oma kehitys. Lihaksistahan se kaikki lähtee. Kilot on mulle toissijanen juttu nykyään. Jos jotain seuraan, se on peili, mittanauha ja oma olo. Viime viikonloppuna minua nukutti kauheasti, joten nukuin kauheasti. Yrittänyt opetella tässä kuuntelemaan, että mitä se keho tarvii, mutta toisaalta myös haastamaan sitä kun se on tarpeeksi voimakas sitä haastetta vastaanottamaan. Tuntuu kivalta kun jaksaa ja voi hyvin. Syö hyvin. Se on kova kombo se. Sillä jaksetaan rankka kevät, joka meille on tulossa Levillä. Toivon ja teen kaikkeni jotta olisin nyt saanut tästä elämäntavan, jota ylläpidän hamaan loppuun saakka.

Kittilässä on tosi paljon ihan huippuja sydämellään työtätekeviä personal trainereita, joista jokainen on ihan mielettömiä ja energiaa täynnä olevia oman alansa ammattilaisia. Minä arvostan heitä kaikkia ja tsemppaan kyllä jokaista ihan täydestä sydämestäni. Koska me asiakkaat ollaan erilaisia niin myös erilaisia personal trainereita tarvitaan. Peipon lisäksi meiltähän löytyy mm. Aslakin Liikkeen supersymppis Juuso, sekä aina niin reipas Hakalan Laura, jonka ruokavinkkejä minä ainaki seuraan silmä kovana ig:ssä <3 . Jokaiselle kuntoilun pariin ja siinä apua hakevalle varmasti löytyy oma laji tai pt, jos sellaisen haluaa. Ottakaa yhteyttä ja käyttäkää ihmiset näitäkin palveluja! Sillä joka sentti mitä itteensä laittaa on kuin rahaa laittaisi säästöön. Näin mie koen nykyisin. Money well spend!

Päivän treenin kruunasi Soman salaatti. Vähän omaan pussiin mut minkäs teet:D







Kommentit

  1. Wynn Resorts - JCM Hub
    Wynn Resorts operates the Wynn Hotel and Casino. 경상남도 출장안마 오산 출장샵 In the fall of 2019, we 논산 출장마사지 were able 통영 출장안마 to make the right decision for 사천 출장안마 you.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti