Rawberg a la Café Soma Style



Minun ultimaattinen leivosherkku kautta aikain on ollu Runebergin torttu. Mummo teki aina maailman parhaita torttuja. Tein niitä Kanttiinissa ja Somassakin hänen ohjeella monena vuonna. Niistä tykättiin aina tosi paljon, kunnes paltuin muutama vuosi sitten, kun eräs alueen yhteistyökumppani tilasi niitä kymmeniä sopimushintaan ja soitti ne saatuaan valituspuhelun pyytäen vieläkin alehinnasta alennusta, kun torttu ei ollutkaan torttu vaan muffinssi :D. Oikea Runebergin torttu ei kuulema saa olla paperivuokaan leivottu "kotimalli", vaan oikea on se pystypäinen torttu. You know what I mean. Sen jälkeen en olekkaan Levin Somaan ole enää muffinssimalleja tehnyt, mutta Kittilän Somaan teen, sillä meillä Kittilässä ne ovat ihan käypiä torttuja nekin. Liekö asiakkaat leppoisampia sitten, en tiedä.

Mutta asiaan. Koska olen lähtenyt tälle uudistetulle ravinnontielleni elokuussa, niin siihen ei valitettavasti enää kuulu viljat, lisätyt sokerit tai prosessoidut maitotuotteet - 80/20 periaatetta noudattaen, sillä elämää tämä kuitenkin vain on ja kaikkea ei voi liian rajusti noudattaa. Leivoksissa ja herkutteluissa se on kuitenkin tarkoittanut ihanaa sukeltamista raakaherkkujen pariin. Mulla ei todellakaan ole tunne, että olen joutunut luopumaan mistään. Päinvastoin, syön puhdasta ja laadukasta ravintoa, joka tekee ainoastaan hyvää kropalleni ja todellakin myös mielelleni. Sain tänään upo uuden maailman kauneimman kahvinkeittimen keittiööni, niin se oikein  huusi joitain kaunista herkkua kahvin kanssa tekemään.  Siispä kehittelin muutamasta löytämästäni nettivariaatiosta oman versioni, Soman Rawbergin. Näitä ei tarvi syödä edes kovin monta, ovat niin mahdottoman tuhtia kamaa, että melkein ateriasta menee. Kooltaan eivät samasta syystä vastaa originelleja, vaan ovat pienempiä. Maku on kuitenkin taivaallinen ja muodon pitäisi olla just niin tötterö kuin kuuluukin:D.  Laita testiin #somarawberg ja kerro miltä maistuu minun versio Runebergista?


SOMAN RAWBERG ( 7-8 kpl)

1 dl saksanpähkinöitä
1 dl kokonaisia manteleita
3/4 dl mantelijauhe
5-6 vetoa raastettua inkivääriä
1,5 dl pehmeä luomu taateli
1,5 tl kaneli
1,5 tl kardemummma
1 tl piparkakkumauste
0,5 tl Himalajan Ruususuola

"Sokerikuorrute"

0,5 dl kookoskerma
0,5 tl sitruunanmehu (taittamaan kookoksen makua pois)
ripaus lakritsijauhetta (makeutus)
ripaus vaniljajauhetta (makeutus)

Hillosilmäke

1 dl pakaste vadelmia, kotimainen
3 taatelia (makeutukseen)

Ohjeet:

Liota pari tuntia pähkinöitä ja manteleita vedessä. Vettä vain sen verran että pähkinöiden pinta peittyy.
Vettä ei kaadeta pois, se jätetään massaan. Lisää loput "taikinan" ainekset monitoimikoneeseen ja hurruuta tasaiseksi massaksi. Kääri massa leivinpaperiin tai elmukelmuun pötköksi ja pistä toviksi pakkaseen.



Sillä aikaa sekoita pienessä kupissa kookoskerma ja makeutusaineet. Purista hiukan sitruunaa jos et pidä niin kookoksen mausta. Sitruuna taittaa sen mukavasti. Laita massa pieneen minigrip pussiin ja leikkaa kulma auki ja pursota rinkulat jäähtyneestä pötköstä leikattuihin torttuihin päälle.

Tämän jälkeen, jos sulla vain on pieni Tupperin sipulisilppuri tms vastaava, laita ei niin jäiset vadelmat ja kolme taatelia laitteeseen ja vetele massaksi. Myös tämä massa pikku pussiin ja kulma auki. Pursota näin ollen hillosilmät valkoisten rinkuloiden päälle.

En löytänyt kunnon ohjeita tähän, joten sama tehdä sellainen itse. Toivottavasti pidit. Nautitaanpa kaikki täysin rinnoin tulevasta Runebergin päivästä  <3


Uusi Moccamasterini <3

Kommentit