Keijupolku Lompolossa

 

Olen niin innoissani taas! Nyt on nimittäin Lompolon kylässä uusi ihana maisemareitti, Fairies Route- Metsänkeijujen oma polku. Idea siitä syntyi joku aika sitten, kun mietin tekemistä talomme asukkaille jotka tulevat sesonkeina ja miksei niiden ulkopuolellakin Lompoloon. Siellä se juttu on kuitenkin luonto ja sen autenttisuus. Isäkin heitti oman osansa ideaan ja sitten olin jo valmis sen toteuttamaan. Kävimme tänään ystäväni Katin kanssa kävelemässä reitin läpi, jonka ajattelin olevan kiva niin kesällä kuin talvella lumikengin kävelemässä ja merkkasimme sen selkeästi. Kati heitti hyvän idean että puiden merkeissä voisi olla laminoituja juttuja Lompolosta tai Lapista yleensä ja kehittelinkin heti itse mielessäni niihin tarinoita entisajan Lompolosta, Staaloista ja muuten vaan knoppitiedoista koskien esimerkiksi revontulia. Päädyin kuitenkin kotiin tultuani, että laitan niihin englanniksi keijukortteja viestiä tuomaan. Ne on kivoja, kepeitä kortteja joiden sanomat puhuttelee kaikkia hyvällä. Tilasin myös puuhun poltetun reittikyltin, jonka jälkeen minusta tämä Keijujen reitti voi olla ihan virallinenkin 1,5 kilometrin seikkailureitti autettisessa erämaassa.

 

Reitti lähtee siis talomme vierestä kohti vaaraa. Pitkin reittiä tulet löytämään puihin kiinnitettyinä yhteensä yksitoista viestiä keijuilta. Ota niistä se viesti vastaan minkä koet omaksesi tai älä ota. Itse voit päättää luetko viestejä. Vaaran päällä on upea halki mennyt Kivi, minusta se on Staalojen uhrikivi nyt sarvineen ja kolikoineen. Siinä on hyvä hetki miettiä mikä onkaan luonnon voima kun saa kivenkin halki. Kuinka pieniä me oikeastaan kukin ongelminemme olemmekaan. Myös keijukortit saattavat saada mieleesi uutta ajateltavaa? Reitti menee siis kiven kautta aivan vaaran toiselle laelle, mistä siintää upeat maisemat kahden järven yli. Sitten koukataankin takaisin kohti majaa, jossa on pieni nuotiopaikka. Meidän kotimme asukkaat ohjeistan ottamaan puita reppuun sekä mukaan nokipannun ja tarvikkeet, jolloinka saa keitellä vaikka kahvit hienoissa maisemissa. Talvella lumi tuo omat haasteensa, mutta uskon että reitti pysyy kyllä näkyvillä ja se voi olla aika huikea kokemus vaikka lumikengillä ja tallilyhtyjen kanssa kävellä läpi.


Minä oon niin parhaimmillani kun saan ideoida ja toteuttaa toosotuksiani. Rakastan tätä hommaa ja olen niin kiitollinen että voin tehdä näitä kaikkia hömpötyksiäni. Mulla ei ole häpeäntunnetta olemassakaan, joten koem että voin tehdä kaikkea normaaleista ihmisistä naurettavaltakin tuntuvia juttuja jos ne vain tuntuu itsestäni kivalta jutulta. Minä uskon minun keijureittiin ja uskon että tästä kuullaan vielä ja se tuo monelle ulkomaalaiselle turistille iloa lomaan.

Menkää ihmiset oikeasti metsään, siellä on hyvä hengittää ja ideat aivan virtaa päähän. Paras lääke kaikkeen, luonto.

" Into the forest I go. I lose my mind and find my soul"
 
 
 

Kommentit